7 redenen om voor shutters te kiezen

Raamdecoratie om verliefd op te worden, dat zijn shutters. Zoek je nieuwe raamdecoratie en wil je het beste van het beste? Dan kom je zeker te weten bij houten shutters uit. Mocht je nog twijfelen tussen klassieke gordijnen, rolgordijnen, jaloezieën of een ander soort raambekleding, wij geven je maar liefst 7 belangrijke voordelen om te kiezen voor shutters. Lees deze zeker eens door en je twijfels verdwijnen als 'sneeuw voor de zon':

1. Geschikt voor speciale raamvormen

Mocht je speciale raamvormen in huis hebben zoals ronde of hoekige ramen dan kom je eigenlijk al snel bij shutters uit. Er is maar weinig raamdecoratie passend voor unieke raampartijen. Shutters worden voor elk raam op maat gemaakt waardoor de keuze snel gemaakt is.

2. Shutters gaan heel lang mee

Met shutters kies je voor raamdecoratie die lang meegaat en niet om de 5 of 10 jaar vervangen moet worden. Oké er hangt misschien een prijskaartje aan shutters, maar dat zijn ze dubbel en dwars waard. Let op: ook in dit geval is goedkoop vaak duurkoop. Kies voor shutters van een goed merk, bijvoorbeeld van JASNO en je kunt er jaren tegenaan. De ene shutter is de andere namelijk niet. Er is een groot verschil in kwaliteit. Denk aan het materiaal waarvan de shutters gemaakt zijn, de afwerking, de diverse lak- en beschermlagen en de gebruikte scharnieren.

3. Past in ieder interieur

Als er één type raamdecoratie is die direct zorgt voor sfeer, warmte en een moderne look in het interieur dan zijn het wel shutters. Laat die stoffige gordijnen plaatsmaken voor een frisse wind met luxueuze, houten shutters. Of je nu een landelijk, modern, industrieel of klassiek interieur hebt, shutters matchen altijd!

4. Zeer kindvriendelijk

Met shutters heb je geen gedoe met gevaarlijke koorden of met grote stukken stof waarin kinderen verstrikt kunnen raken. Als er één type raambekleding is die 100 procent kindvriendelijk is dan zijn het wel shutters. De houten luiken zitten stevig vast waardoor er geen ongelukken kunnen gebeuren. Misschien denk je; ach wat kan er gebeuren met jaloezieën of met lange gordijnen? Als je kids hebt dan weet je: een ongeluk zit in een klein hoekje.

5. Zonwerend in de zomer

Met de zomerse zon op je raam kan de temperatuur in huis snel oplopen naar standje tropisch. Een ander groot voordeel van shutters is dat met de lamellen en shutterpanelen dicht je de grootste warmte kunt tegengaan. Houten shutters houden de zon buiten en het huis beter koel dan bijvoorbeeld raambekleding gemaakt van stof.

6. Regel zelf je lichtinval

Ideaal aan shutters is dat je het licht naar eigen hand kunt zetten. Je kunt de shutterpanelen bijvoorbeeld geheel openen of juist de stand van de lamellen aanpassen om het licht te reguleren. Last van zonlicht op het beeldscherm of in je gezicht? Je hoeft de lamellen maar een tikkeltje te kantelen en het probleem is verholpen. Gordijnen moeten vaak (deels) gesloten worden, waardoor je direct een hoop licht in huis mist.

7. Perfect voor extra privacy

Net als met het bepalen van de lichtinval ben je met shutters zeer flexibel ook als het om privacy gaat. Woon je bijvoorbeeld aan een drukke weg of heb je last van nieuwsgierige blikken naar binnen, dan kun je de lamellen zo kantelen dat men niet van buiten naar binnen kan kijken. Jij daarentegen hebt nog volop daglicht en zicht naar buiten.