Wat is de prijs van shutters?

De prijs van shutters wordt bepaald door verschillende factoren. Vaak worden de prijzen van shutters berekend per vierkante meter, dat kan variëren van zo'n €200 per m2 tot meer dan € 800,- per m2 voor bijvoorbeeld cederhouten shutters of shutters in speciale vormen. 

Indicatie prijzen shutters

Wil je een indicatie van de prijzen van shutters? Op de website van sommige shutterleveranciers kun je de afmetingen van je ramen invoeren en direct een prijsindicatie krijgen. Mocht je hier niet uit komen, ga dan langs bij een verkooppunt met informatie over je ramen, zoals foto's en afmetingen en laat een vrijblijvende prijsindicatie maken.

Wil je een exacte prijsopgave hebben? Veel leveranciers bieden ook de mogelijkheid tot een inmeetafspraak. De professional komt dan bij je thuis de ramen bekijken en maakt aan de hand van de juiste maten een offerte op maat. Bij veel leveranciers is dit vrijblijvend.

De aanschaf van shutters kan een hele investering zijn. Zeker wanneer je veel ramen in je huis voorziet van shutters en gaat voor kwalitatief goede (vaak wat duurdere) shutters. Afhankelijk van jouw situatie kun je bepalen wat de beste keuze is. De betere shutters gaan echt tientallen jaren mee. Dus houd je graag vast aan één stijl en wil je voor een langere periode kunnen genieten van je raambekleding, dan is het sparen voor shutters zeker de moeite waard!

Welke merken shutters zijn er?

Er zijn veel verschillende merken shutters op de markt. Een greep uit de verschillende soorten en merken shutters:
JASNO Shutters, Styleshutters, Shutters van Gijs.nl, Shutters Praxis, Shutters Karwei, Shutters Hubo, Amstelshutters.

Wat bepaalt het verschil in prijs bij shutters?

Shutters die je koopt in een bouwmarkt kunnen, ten opzichte van andere shutters, gunstiger geprijsd zijn. Maar je moet ze meestal wel zelf afhalen, op maat maken, monteren en aflakken. Daardoor ben je vaak nog een hoop tijd kwijt aan het plaatsen van de shutters. En de montage van shutters is precisiewerk. De kosten van je eigen uren of van de vakman opgeteld bij de aanschafprijs van bouwmarkt shutters en de benodigde materialen, maakt de prijs vergelijkbaar met de prijs van A-merk shutters.

Wanneer je kiest voor A-merk shutters, kies je voor een totaal pakket. Naast het leveren van de shutters worden deze shutters door een vakman bij je thuis ingemeten en later ook geplaatst. Shutters van de beste merken worden voor je op maat gemaakt en hebben de kwaliteit ín de shutter zitten, die je met je blote oog niet ziet. Zoals kwartiers gezaagde lamellen, een zijstijl uit meerdere lagen hardhout om kromtrekken te voorkomen en verborgen scharnieren zoals bij JASNO shutters. Let wel; soms worden montagekosten door een raamdecoratie winkel berekend. Vraag hiernaar bij de desbetreffende winkel. De wat duurdere shutters hangen er ook na jaren nog netjes en strak bij.

Vergelijk gerust shutters van diverse merken. Let op hoe het materiaal voelt en hoe ze openen en sluiten. En vraag naar de garantie. Want je wilt toch jarenlang van je shutters genieten?