Shutters voor dakramen

Dakramen, zoals Velux, laten in je huis veel licht binnen. Wil je je ramen toch kunnen verduisteren? Denk dan ook eens aan shutters! Het handige aan shutters is dat ze op vrijwel alle ramen passen, dus ook op dakramen.

Velux, Rooflite, Roto en Fakro

Door de vele kantelmogelijkheden van dakramen worden shutters op het frame van het dakraam zelf gemonteerd. Zo behoudt het raam zijn draaimogelijkheden en draait de shutter gewoon mee.

Heb je een dakraam van een van de bekende merken zoals; Velux, Rooflite, Roto of Fakro? Deze dakraammerken hebben verschillende series met vaste maten. Noteer de code en je kunt direct bij verschillende shutter leveranciers bestellen: zij hebben vaste shutterframes ontwikkeld voor deze series.

Je kunt shutters voor je dakramen natuurlijk in een winkel maar ook eenvoudig in een webshop bestellen. Door de raamcode hoeft de verkoper niet meer bij je thuis te komen om de shutters in te meten en kun je ze gemakkelijk en snel online bestellen.

Kogelsnappers, jachtsluitingen en pinsluitingen

Shutters zijn erg mooi op een dakraam, maar je moet af en toe toch bij het raam zelf kunnen, bijvoorbeeld om het raam te wassen. Daarom worden shutters op een dakraam aan één kant met scharnieren bevestigd en voor de andere kant heeft iedere leverancier zijn eigen oplossing:

  • Er kan gebruik worden gemaakt van kogelsnappers, echter zijn niet alle kogelsnappers sterk genoeg om het shutterpaneel tegen te houden bij het kantelen van het dakraam.
  • Een andere mogelijkheid is een pinsluiting met een slotje.
  • Verder is ook een jachtsluiting mogelijk. Dit is een drukknop op de shutters waarmee je de shutters kunt vergrendelen en ontgrendelen.