Verduisterende slaapkamer shutters

Shutters worden op maat gemaakt. Hierdoor sluiten ze ramen goed af en verduisteren ze, met de verstelbare lamellen in gesloten stand, de ruimte. Ideale raamdecoratie voor de slaapkamer dus. Want shutters verduisteren niet alleen, ze zijn ook zéér makkelijk in onderhoud. Met een duster of swiffer (of een licht vochtig doekje) veeg je eventuele stofdeeltjes er eenvoudig van af. Erg handig voor mensen met een stofallergie.

Hoe verduisterend zijn shutters?

Shutters met gesloten lamellen sluiten een raam geheel af en verduisteren je slaapkamer. Je hebt wel een paar kieren waar wat licht doorheen schijnt, dus het verduistert, maar niet zoals een rolluik zou doen. De kleurkeuze van shutters speelt mee in het verduisteren van je slaapkamer. Hoe donkerder de shutters, hoe donkerder je kamer. Witte shutters weerkaatsen namelijk het licht en laten nog meer licht naar binnen schijnen, terwijl zwarte shutters het licht absorberen en minder licht de kamer binnenlaten. Er zijn tal van hotelkamers en B&B's met shutters erin. Het Lloyd Hotel Amsterdam bijvoorbeeld, de moeite waard te kijken want elke kamer is daar weer anders ingericht!

 

 

Shutters in de slaapkamer

Een slaapkamer moet niet alleen verduisterd kunnen worden, een slaapkamer moet ook rust uitstralen. Laten shutters hier nou net perfect aan bij dragen. Shutters hebben niet te veel toeters en bellen en hebben hierdoor een rustige en neutrale uitstraling. Dit is dus een prima toevoeging aan je slaapkamer. Shutters passen in iedere stijl slaapkamer.