Zijn shutters geschikt voor de keuken?

De keuken, een plek voor een kop thee, een goed gesprek en het bereiden van een lekkere maaltijd. Daar hoort privacy bij, maar ook de juiste lichtinval. Door shutters te plaatsen voor de ramen in de keuken geniet je tijdens het koken van de lichtstralen van buiten, zonder dat nieuwsgierige blikken in de pannen kunnen kijken. Of de vuile vaat zien staan...

Shutters in de stijl van je keuken

Shutters geven een tijdloze uitstraling aan iedere keuken. Het uiterlijk van de shutters bepaal je namelijk zelf: smalle of brede lamellen, smalle of brede panelen, met of zonder bedieningsstokje, gelakt of gebeitst, misschien wel gezandstraald en voor welk materiaal kies je?

Niet alle shutters zijn geschikt om toegepast te worden in een keuken, let hier goed op voor je ze aanschaft. In een keuken kunnen vet- en waterspetters op de shutters terecht komen. Houten shutters kunnen in een keuken worden geplaatst als de shutters zijn voorzien van een vochtbestendige lak. Een incidentieel spatje water is dan geen probleem. Verwacht je dat de shutters regelmatig in contact met water staan? Dan is het aan te raden om te kiezen voor shutters van een waterbestendig materiaal, bijvoorbeeld ABS materiaal. Dat is een hoogwaardige kunststof waar o.a. LEGO van wordt gemaakt. Sterk, maar ook waterproof zijn shutters van ABS. Daardoor de beste keuze voor shutters in een keuken of badkamer.

Shutters schoonhouden

Shutters zijn erg makkelijk schoon te maken. Handig op een plek waar veel stof en vet aanwezig is. Met een stofdoek of duster verdwijnt stof als sneeuw voor de zon. Hardnekkig vuil verwijder je eenvoudig met een licht vochtig doekje. Gebruik geen schoonmaakmiddelen, deze tasten namelijk de lak aan. Shutters zijn misschien wel de meest makkelijke raamdecoratie op het gebied van schoonmaken.