Shutters als alternatief voor houten jaloezieën

Kenmerkend voor jaloezieën is dat ze door middel van koorden opgetrokken dienen te worden. Je kunt de lamellen kantelen, net als bij shutters. 

Zijn shutters dan een goed alternatief voor houten jaloezieën?

Shutters zijn zeker een goed alternatief voor houten jaloezieën. Het is natuurlijk een kwestie van smaak: wat vind je mooier? Jaloezieën zijn in de regel ook goedkoper dan shutters, dus wellicht bepaalt dat je keuze voor jaloezieën in plaats van shutters. Jaloezieën zijn verkrijgbaar in hout, aluminium maar ook materialen als pvc, leer of bamboe. Shutters zijn ook verkrijgbaar in diverse materialen, zoals hout, aluminium en pvc.

Daarnaast zijn shutters een goed alternatief voor ramen of deuren die vaak open moeten. Bijvoorbeeld bij openslaande deuren. De shutter klap je eenvoudig opzij, de jaloezie moet je optrekken. Als de deuren naar binnen open gaan, is dat dus vaak niet mogelijk bij houten jaloezieën. Shutters zijn dan de beste oplossing. 

Witte shutters in huis

Shutters en jaloezieën combineren

Vaak hebben shutterleveranciers naast shutters ook (houten) jaloezieën in het assortiment. Deze kun je goed met elkaar combineren doordat in de meeste gevallen dezelfde kleuren lak en beits gebruikt worden. Bovendien heb je vanuit buiten redelijk hetzelfde aanzicht van je huis: de horizontale lamellen zorgen voor eenheid in het aangezicht.

 Houten jaloezieën combineren met shutters