Shutters voor buiten

Kun je shutters ook buiten plaatsen? Jazeker! Let dan wel op het materiaal: de standaard houten shutters zijn niet geschikt voor buiten. Kies daarom voor weerbestendige shutters, zoals aluminium shutters of shutters van hardhout. Aluminium shutters zijn bijzonder weerbestendig en ogen strak en modern. Er zijn ook shutters met een kern van aluminium en een bovenlaag van hout waarmee de unieke uitstraling van houten shutters gewaarborgd blijft.

Shutters als buitenluiken voor je raam

Voor houten buitenluiken wordt vaak gekozen voor louvredeuren als luiken, in plaats van shutters. Dit zie je vaak in Zuid-Europa. Shutters en louvredeuren lijken erg op elkaar. Het grote verschil is dat bij louvredeurtjes de lamellen niet te verstellen zijn, deze staan altijd in dezelfde stand. Bij shutters kunnen de lamellen wél bewegen.

Ook kunnen sommige leveranciers shutters leveren die vóór het glas geplaatst worden. Je hebt dan vaak de mogelijkheid om de panelen opzij te schuiven. Of het is een vast paneel wat niet te bewegen is.

Bahama shutters

Bahama shutters zijn vaste panelen aan de buitenzijde van het raam. De panelen zitten aan de bovenkant van het raam vastgemaakt en kunnen aan de onderkant door middel van een bevestigingsstok worden uitgeklapt. Oorspronkelijk werden deze shutters gebruikt in het Caribisch gebied als bescherming tegen de intense hitte van de zon. Tegenwoordig zijn ze ook zeer populair in het zuiden van de Verenigde Staten.

Bahama shutters bieden ook bescherming tijdens een storm of orkaan. Wanneer de shutters in gesloten stand gezet worden, worden de ramen beschermd tegen de harde wind en regen.

Shutters als afscheiding in je tuin

Denk bijvoorbeeld ook aan shutters om een zithoek te creëeren in de tuin. De zithoek wordt dan afgeschermd door de shutterpanelen wat een knusse uitstraling geeft aan je tuin. Tegelijkertijd houdt het de zon tegen.

Je ziet in de tuin ook vaak shutters als vaste panelen met vaste lamellen. De shutters kunnen dan niet bewegen, maar geven wel een gezellige sfeer in de tuin.