Shutters in de badkamer?

Shutters in de badkamer

Zelfs in een vochtige omgeving als de badkamer of wellnessruimte kun je shutters plaatsen. Het is dan wel zaak om te kiezen voor de betere shutters, want niet alle shutters zijn bestand tegen vocht. Shutters van de betere merken hebben speciale zijstijlen die kromtrekken voorkomen. Ook de lamellen zijn dusdanig uit het hout gezaagd dat ze zo min mogelijk kromtrekken. Daarnaast moeten houten shutters voor toepassing in de badkamer zijn behandeld met een speciale lak of olie. En natuurlijk mogen de scharnieren in de badkamer niet gaan roesten. Bij sommige shutterfabrikanten is het zelfs mogelijk om te kiezen voor shutters met een hygienilac, speciaal voor ruimtes die steriel moeten zijn. 

Speciaal voor vochtige ruimtes als een badkamer, keuken, zwembad of wellnessruimte heeft shutterleverancier JASNO shutters van kwalitatief hoogwaardig kunststof. Deze shutters kunnen tegen een spatje water en trekken dus niet krom. Bovendien zijn ze geschikt voor alle speciale raamvormen (behalve rond).

Shutters van ABS

Maar ook shutters gemaakt van ABS (kunststof) zijn dé perfecte oplossing voor ramen in vochtige ruimtes. ABS shutters zijn namelijk waterproof. Met de juiste shutters heb je niet alleen een oplossing op maat. Je profiteert ook van de akoestische voordelen van shutters: de ruimte klinkt minder hol, zeker in de badkamer. Daarnaast vormt warm hout een mooi contrast met de stenen en tegels in je badkamer.