Zijn shutters te gebruiken als kastdeur?

Shutters in kledingkast

Shutters zijn prachtige decoratie voor ramen. Door de vele mogelijkheden zijn er altijd shutters die passen voor je raam.

Maar er is meer mogelijk met shutters. Ook als kastdeuren zijn ze bijvoorbeeld zeer geschikt. Het voordeel van shutters als kastdeur is dat ze niet alleen een karakteristiek uiterlijk hebben, ook de lamellen van deze kastdeur kunnen open. Hierdoor kan de kast ventileren en zal kleding niet snel verstikken. Ook kun je de lamellen vastzetten. Dan heb je eigenlijk louvredeuren gecreëerd. 

Het is bij shutter leverancier JASNO ook mogelijk om niet het hele paneel te voorzien van lamellen, maar slechts een gedeelte daarvan. Dit wordt een raised panel genoemd.
Heb je een grote kast en weinig ruimte om de deuren open te klappen? Het is ook mogelijk om de shutters over een schuifrail te laten lopen.

Shutters in kabinetkast

Niet alleen voor grote kasten kunnen shutters worden gebruikt, er is nog veel meer mogelijk. Wat dacht je van het speelse effect van een leuk shutter deurtje in een dressoir of een kamer kastje? Tegenwoordig zijn er ook veel meubels te koop met shutterdeurtjes en andere shutter panelen aan de zijkanten van de kast.

Kleine kasten, grote kasten, het kan allemaal worden gemaakt van shutters. Ben je een handige klusser? Dan kun je dit uiteraard ook zelf maken. Verschillende bouwmarkten hebben complete beschrijvingen online staan hoe je dit doet.