Montage van shutters

Hoe worden shutters gemonteerd? Als je je ramen wilt bekleden met shutters is het handig om vooraf te bedenken hoe je de shutters geplaatst wilt hebben. Dit kan namelijk op verschillende manieren:

 

In de dag

De shutter wordt binnen de muuropening gemonteerd. Je kunt variëren in de plaatsing van de shutters: bijvoorbeeld dat je de shutter zo dicht mogelijk op het raam plaatst of juist zo ver mogelijk naar voren op de vensterbank. Dit is vaak afhankelijk van wat je het mooiste vindt, maar ook van zaken zoals een raamkruk.

Op de dag

Als montage binnen de muuropening niet mogelijk is, kunnen shutters op de muur worden gemonteerd. Ze staan dan eigenlijk vóór de raamopening.

Op het kozijn

Bij deze montagemethode valt de shutter het diepste weg in de raamopening: de shutter is op het (raam)kozijn zelf gemonteerd. Draaikiepramen en dakramen worden vaak op deze manier gemonteerd.

Met een R-frame

Wanneer er oneffenheden zijn of als de muur niet haaks is, kunnen shutters met een r-frame op de rand van de muuropening worden bevestigd. Zo bedekt het frame precies de rand van de muur en ziet het er strak en netjes uit.