Zijn meubels met shutters ook mogelijk?

Met shutters kun je je ramen bekleden (zoals het meestal voorkomt), maar ook voor meubels zijn shutters een prachtige toevoeging. Ieder deurtje kan worden vervangen door een shutterpaneel. Wat dacht je van een tv meubel met shutterdeurtjes, een salon tafel met shutters, een dressoir met shutters of een kast met shutters. Je kunt het zo gek niet bedenken of shutters maken het meubel helemaal af.

Landelijke meubels

Door het verwerken van shutters in meubels krijgen de meubels een landelijke uitstraling. Ook online kun je ze met deze term gemakkelijk vinden. Een veel voorkomende look is een wit meubel met witte shutters en een houtkleurig bovenblad. Dit past goed bij de Long Island stijl. Uiteraard zijn meubels in de kleur te verkrijgen die jij wenst en zijn de meubels helemaal naar jouw smaak samen te stellen. Een meubel zaak kan je verder informeren over mogelijkheden.

Zelf meubels met shutters maken?

Je kunt meubels kopen, maar een handige klusser kan deze ook zeker zelf maken.
Vervang de deurtjes van een bestaand meubel door shutters, of zet een geheel nieuw meubel in elkaar.

Inspiratie nodig? Zoek op Google of bij Pinterest en Instagram op "shutter meubels" in en er verschijnen hele leuke ideeën om na te (laten) maken.

Wat zijn de voordelen van meubels met shutters?

Naast de mooie uitstraling van shutters bieden shutters in meubels nog meer functionele voordelen. Wanneer je tafelkleden of andere producten in het meubel bewaart die kunnen gaan verstikken, kun je de lamellen van de shutters open zetten om ervoor te zorgen dat er toch zuurstof bij kan komen. Ook kun je de lamellen iedere dag zo zetten als je zelf wil. Zo bepaal je iedere dag zelf hoe je meubel er uit ziet. Ook zijn de lamellen van shutters handig om je krant of tijdschriftoverheen te hangen, zodat je de volgende keer nog weet waar je bent gebleven. Maar je kunt hier ook gemakkelijk een kaarten verzameling over heen hangen, of wat dacht je van versieringen tijdens de kerst periode?

shutters en meubels