Shutters in een klassiek interieur

Shutters zijn een maatwerk product, geheel naar wens samen te stellen. Daardoor passen shutters in ieder interieur, ook in een klassiek interieur.

Paneelbreedte

Een shutter stel je samen door te bepalen hoe breed ieder paneel gaat worden, welke lamelbreedte je wilt en de manier van bedienen. Maar wat maakt een shutter passend in een klassiek interieur? Het belangrijkste is dat je shutters kiest die aan jouw wensen voldoen.

De paneelbreedte van shutters is afhankelijk van de afmetingen van het raam. Een raamdecoratiespecialist kijkt samen met jou wat het beste bij jouw raam en jouw wensen past. In een klassiek interieur wordt vaak voor smallere panelen gekozen en bediening met een 'stokje'.

Lamelbreedte

Ook zijn er verschillende lamelbreedtes mogelijk. Hoe breder de lamel hoe meer zicht je hebt tussen de lamellen door, wanneer de lamellen open staan. Iedere leverancier heeft zijn eigen assortiment aan lamelbreedtes. In een klassiek interieur wordt er vaak gekozen voor shutters met een smalle lamel van rond de 63 mm of smaller, zoals 47 mm.

Bediening

Door te kiezen voor shutters die te bedienen zijn met een bedieningslat ogen de panelen nog smaller. Dit past erg goed in een klassiek interieur.

Ook bieden sommige leveranciers nog andere opties. Zo zijn er ook shutters met een kraal. Dit is een sierlijk randje dat verwerkt is in de zijstijl van de shutters, wat erg goed in een klassiek interieur past.