Wat zijn de lamelbreedtes van shutters?

De lamellen van shutters zijn leverbaar in verschillende breedtes. Brede of smalle lichtstralen, veel of weinig zicht, dit kun je voor de aanschaf van shutters al bepalen. Shutters zijn namelijk in verschillende lamelbreedtes leverbaar. Hoe breder de lamellen, hoe groter de lichtstralen die tussen de shutters door schijnen en hoe groter het zicht veld wanneer de shutters open staan.

Wat zijn shutter lamelmaten?

Iedere fabrikant maakt shutters met eigen vastgestelde maten. Ook de breedte van de lamellen kan verschillen.

Toch zijn er een aantal maten die vaak gekozen worden en daarom door veel fabrikanten worden gefabriceerd. Shutters met 63 mm en 89 mm brede lamellen zijn het meest verkocht.

Vaak wordt het assortiment nog verder uitgebreid met nog een smallere shutter lamel, bijvoorbeeld 47 mm, en een bredere shutter lamel, bijvoorbeeld 114 mm.

Shutters met welke lamelbreedte passen in jouw interieur?

Met de breedte van de lamel bepaal je de uitstraling van de shutters en leg je een accent op je interieur.
Brede lamellen passen erg goed in een modern interieur, terwijl smalle lamellen de shutters juist een klassieke uitstraling geven. 

Maar ook de functionaliteit bepaalt welke shutters het beste in jouw interieur passen. Kijk je het liefst heel de dag naar buiten en houd je van zoveel mogelijk zien en gezien worden? Kies dan voor shutters met brede lamellen.

Kijk je liever stiekem naar buiten en hoef je niet ieder detail te zien van wat er buiten gebeurt? Daar past daar een smalle lamel weer beter bij. Tip: gebruik de shutters app. Deze kun je gratis downloaden voor Android en Apple. Maak een foto van je raam en zet er shutters in zodat je een indruk hebt hóe shutters bij je thuis staan. Je kan spelen in de app met de kleuren, lamelbreedtes en, afhankelijk van de breedte van je raam, met het aantal panelen. En ook visualiseer je met deze app hoe het met of juist zonder bedieningsstok oogt.