Welke kleuren shutters zijn er?

De kleur van je raambekleding levert een belangrijke bijdrage aan het creëren van sfeer in huis. Daar kun je handig gebruik van maken, want shutters zijn verkrijgbaar in vrijwel álle kleuren. Van gitzwart tot sneeuwwit, van knalrood tot hippe interieurkleren zoals taupe en steengrijs. Welke kleur past het beste in jouw interieur en bij jouw wensen?

Welke kleur shutters?

Vaak is het mooi om de kleur van je shutters terug te laten komen in je interieur. Zoals in keukenkastjes, vloeren, muren of accessoires. Noteer daarvoor de kleurcode van de gewenste kleur. De meeste merken hebben een eigen collectie aan lak- en beitstinten. Hier kun je de gewenste kleur mee vergelijken en kiezen voor de kleur die het meeste in de buurt komt. Om dit te kunnen vergelijken zijn er bij verschillende leveranciers kleurstaaltjes aan te vragen.

Vaak bieden de wat duurdere leveranciers de mogelijkheid om, naast de eigen kleuren collectie, te kiezen voor shutters in alle RAL en NCS-kleuren. Met als eindresultaat, shutters die één geheel vormen met de rest van uw interieur of kozijnen.

Zandstralen

Sommige shutter leveranciers bieden naast het lakken of beitsen van shutters nog andere opties. Zo is het vaak ook mogelijk om de shutters te laten zandstralen ('sandblast shutters'). Hierdoor is de structuur van het hout nog beter zichtbaar. Dit geeft een stoere en robuuste uitstraling. Met name bij grijze shutters een populaire afwerking.

Lastig kiezen?

Denk goed na welke kleur het beste past bij jouw interieur en bij de sfeer die je wilt creëren. Zo kun je uiteindelijk de juiste shutters kiezen die het beste bij je passen. Lastig kiezen? Weet dat witte shutters in Nederland en België het meest verkocht worden, gevolgd door grijstinten en zwart. Zwarte shutters geven je huis een extra behaaglijk gevoel en chique uitstraling. Wit is altijd fris en weerkaatst het zonlicht onbeschrijfelijk mooi.

Vrolijke kleuren

Houd je van kleur en wil je graag shutters in een niet natuurlijke kleur? Dat is zeker mogelijk. Van groen tot paars, tot zelfs zilver kleurig. Leuk voor de kinderkamer of juist voor een kantoor. Het is helemaal geen gek idee om in de woonkamer en keuken een andere kleur shutters te kiezen dan in je bad- en/of slaapkamer.