Passen shutters op een breed raam?

Ook voor brede ramen zijn shutters een mooie en geschikte raamdecoratie. Voor brede ramen, denk aan een schuifpui, bieden shutterleveranciers vaak verschillende oplossingen. Zo kunnen shutters gemonteerd worden op een rails of kunnen de luiken als een harmonica in elkaar worden gevouwen. Zo open je de shutters en kun je door de schuifpui of openslaande deuren naar buiten.

Hoe breed zijn shutters?

Shutters zitten bevestigd in een paneel. De maximale breedte van deze shutterpanelen verschilt per fabrikant. Vaak is de maximale breedte van een paneel rond de 90 cm. Vervolgens kun je oneindig veel shutterpanelen langs elkaar plaatsen, zoveel als je wilt.

Om zo lang mogelijk van shutters te kunnen genieten, zonder dat ze scheef gaan hangen, worden shutters voor een brede raampartij vaak ondersteund met een railsysteem.

Maak je raam nog breder

Met horizontale lijnen benadruk je de breedte van een raam nog meer, en lijkt je raam nog breder. Een shutterpaneel zit vol met horizontale lamellen, dus deze functie is een shutter op het lijf geschreven. Door te kiezen voor brede panelen met lange lamellen komt dit nog meer tot uiting. Ook smalle ramen kun je breder laten lijken door te kiezen voor een zo lang mogelijke lamel.