Zijn shutters verschuifbaar?

Jazeker, shutters zijn verschuifbaar. Ze zijn prachtig voor de ramen, maar je moet natuurlijk ook nog bij de ramen zelf kunnen. Bijvoorbeeld wanneer je de ramen wilt wassen. Ook bij een schuifpui of openslaande deur met shutter wil je de doorgang blijven gebruiken.

Mogelijkheden

Wat is er dan mogelijk? Shutters worden altijd met scharnieren bevestigd aan de montagebalk. Zo kun je het paneel openklappen. Dit is ideaal voor een enkele shutter, maar wanneer er meerdere shutters één raam bekleden is dit niet altijd de makkelijkste optie. Daarom zijn shutters op verschillende manieren te verschuiven.

Shutters op een vouwrail

Meerdere shutters worden vaak met scharnieren aan elkaar bevestigd. Hiermee kunnen de shutters, als een harmonica, naar elkaar toe worden gevouwen. De meeste shutters kunnen tot een hoek van 90 graden worden omgeklapt. Dit houdt in dat de shutters loodrecht op het raam staan wanneer je ze in klapt. Vaak kunnen shutters maar een kant uitgeschoven worden. Bij sommige shuttermerk bestaat ook een flexibel vouwrailsysteem; shutters kunnen dan naar de zijkanten, maar ook het midden geschoven worden.

Shutters op een schuifrail

Shutters voor een breed raam of een roomdivider worden vaak ondersteund door een railsysteem. Hierop kunnen de frames gemakkelijk in elkaar worden gevouwen en worden verschoven naar de zijkant van de raampartij. Ook is het mogelijk om de rails voorbij het raam te laten lopen. Hiermee schuif je de shutters voorbij het raam of de deuropening, mits er genoeg ruimte is, en is het raam geheel vrij van shutters.