Wat zijn de opties bij shutters?

Een natuurlijke, warme uitstraling en extra veel sfeer in huis. Je bereikt het heel eenvoudig met houten shutters, ook wel houten binnenluiken genoemd. Het natuurlijke materiaal biedt vele mogelijkheden, zo is er altijd een optie die bij jouw stijl past. Gelakt, gebeitst, gezandstraald of behandeld met een transparante olie waardoor de nerfstructuur duidelijk zichtbaar is: de keuze is aan jou. 

Zandstralen van shutters

Bij sommige shutterleveranciers is het mogelijk om de shutters te laten zandstralen. Bij zandstralen verdwijnen de weke delen uit het hout zodat de houtstructuur goed zichtbaar is. Dit geeft een erg mooi effect wanneer shutters geheel in het interieur op gaan en worden gebruikt als bijvoorbeeld kastdeuren of roomdividers. Maar ook als je een 'beach'-sfeer in je interieur wilt creëren, zijn sandblast shutters een goede keus. Met name bij grijze shutters is het zandstralen erg mooi.

Verschillende scharnieren

Met scharnieren kunnen shutterpanelen van het raam weg worden geklapt. Welke scharnieren hiervoor worden gebruikt verschilt per merk. Sommige merken gebruiken opdekscharnieren, andere merken gebruiken weer scharnieren die zijn weggewerkt aan de binnenkant van de panelen, ook wel verborgen of verzonken scharnieren genoemd.

Het verschil zit 'm voornamelijk in de uitstraling en de keuze van de leverancier. Shutters met verborgen scharnieren ogen wat strakker en de shutterpanelen sluiten strakker aan op de montagebalken. Bij opdekscharnieren heb je juist weer wat meer afstand tussen het paneel en de montagebalk, dit kan in sommige gevallen juist weer handig zijn bij het openen van de shutters.