Elektrische shutters

Hoge ramen waar je niet goed bij kan, dakramen of een grote raampartij met veel shutters ... die wil je gemakkelijk kunnen bedienen. Is een bedieningsstok niet lang genoeg of vind je het handmatig sluiten van de lamellen te veel werk, dan kun je ook kiezen voor shutters met elektrische bediening.

Wat is het verschil tussen elektrische en gewone shutters?

Op het eerste gezicht lijken remote shutters identiek aan andere shutters. Echter, elektrische shutters bieden extra comfort en zijn ideaal bij moeilijk bereikbare ramen. Het openen en sluiten gaat gemakkelijk met een afstandsbediening. Ook voor oudere mensen is dit een goede toevoeging. Bedien de shutters vanaf de bank, bureaustoel of bed en zet de lamellen gemakkelijk in de gewenste stand zonder je activiteit te onderbreken.

De remote shutter heeft verschillende voorgeprogrameerde lamelstanden. Hiermee kun je gemakkelijk de lichtinval bepalen. Meerdere shutter panelen kunnen zowel afzonderlijk als tegelijk worden bediend. Zit er een bedieningslat aan de voorkant van de shutters? Dan zijn de shutters ook met de hand te bedienen. 
De motorische aandrijving is weggewerkt aan de achterzijde van de shutters en werkt geruisloos.

Kun je shutters op een domoticasysteem aansluiten?

Is je huis helemaal geautomatiseerd door domotica? Uiteraard kun je elektrische shutters hier ook op aansluiten. Met domotica kun je de bediening van shutters automatiseren. Stel bijvoorbeeld in dat de lamellen iedere avond om 8 uur sluiten en 's morgens om 7 uur weer open gaan. Zo valt het niet op als je een keer een dag niet thuis bent of op vakantie bent.

Naast automatisering kun je de shutters ook op ieder gewenst tijdstip verstellen of verplaatsen. Schijnt de zon precies in jouw ogen of is de tv niet goed zichtbaar? Pak dan de afstandsbediening of de app erbij en bedien je shutters lekker lui vanaf de bank! 

Voor de koppeling van elektrische shutters aan je domotica syteem kun je het beste terecht bij een domotica specialist.