Waar kun je shutters inspiratie vinden?

Omdat iedere shutter uniek is, kan een verkoper helaas lang niet alle opties laten zien. Aangezien shutters een behoorlijke investering kunnen zijn, wil je natuurlijk wel graag dat je uit alle mogelijkheden de juiste kiest voor jouw interieur. Shutters zijn op vele manieren samen te stellen. Natuurlijk spelen verschillende factoren een rol, maar een aantal keuzes die je kan maken in het samenstellen van je gewenste shutters zijn de kleur, de bediening, de lamelbreedte en de paneelbreedte / aantal panelen.

Apps als inspiratie voor shutters

Naast de shutters die hangen in de showroom van de raamdecoratiewinkel, kun je ook gebruik maken van apps voor je smartphone en tablet zodat je een idee krijgt hoe shutters er bij jou thuis uit zullen zien.

Met de gratis app van shuttermerk JASNO voor Android en Apple zie je eenvoudig hoe shutters (of blinds) van hun merk bij jouw thuis staan. Kies uit verschillende kleuren, lamelbreedtes etc. en stel de shutter samen die jij mooi vindt.

De Windowstylist App helpt je om raamdecoratie live te visualiseren voor je eigen raam of deur met behulp van augmented reality. Windowstylist is een gratis app die werkt op alle tablets en smartphones; ervaar live en in 3D op je scherm hoe shutters of jaloezieën passen bij jouw inrichting.

Films, tv, websites, social media....

In veel Amerikaanse films en series zie je houten shutters. Ga er voor zitten en let er maar eens op. Je volgt meteen een leuke serie en doet inspratie op!
Ook in woonprogramma's zie je vaak shutters voor de ramen. Trendy en tijdloze raambekleding. Je hebt er jaren plezier van, al dan niet een leven lang.

Verder hebben verschillende leveranciers veel voorbeeldfoto's op hun website staan. 

En wat dacht je van social media? Pinterest is een website volledig gevuld met inspiratiefoto's van alles wat je maar kunt bedenken. Dus ook shutters! Ook op Instagram uren kijkplezier.

Verder plaatsen leveranciers graag resultaten van gerealiseerden projecten met shutters op hun Facebook pagina of andere social media.
En wie wil er nou niet een kijkje nemen in een ander zijn huis? Gluren bij de buren :)

Shutters in woonprogramma's op televisie

Ook in Nederland zijn shutters niet meer weg te denken uit de media. Shutters zijn dé oplossing voor ramen waar andere zonwering niet mogelijk of niet mooi is. Door de groeiende vraag naar shutters kunnen woonprogramma's natuurlijk ook niet achterblijven.

Woonstylisten kiezen ook voor shutters in metamorfose programma's op tv omdat je met shutters zoveel verschillende mogelijkheden hebt. Shutters maken de metamorfoses compleet in programma's zoals vtwonen weer verliefd op je huis en vtwonen verbouwen of verhuizen. Ook de vele mogelijkheden van deze raambekleding worden door de stylisten en presentator uitgelegd.

Shutters kunnen bij elk raam en in elke ruimte binnen toegepast worden. In alle kleuren van de regenboog, en je stemt de uitstraling van de shutters op het interieur af. Een brede lamel zonder verticale bedieningsstok past in een modern interieur, en een smalle lamel mét stokje in een klassiek interieur.