Waar kun je shutters kopen?

Het lijkt zo makkelijk: online shutters bestellen, tegelijk met de rest van de inrichting van je huis. Maar vergis je niet, bij het bestellen van shutters komt meer kijken dan een simpele druk op de knop. De prijsverschillen zijn groot. Het is dan ook goed om te weten waar deze verschillen vandaan komen. En je raadt het waarschijnlijk al: die hebben te maken met het verschil in kwaliteit.

Online shutters bestellen

Houtsoort en kleur, lamelmaten, gebruikte technieken, afwerking, bediening en montage: al deze zaken bepalen de kwaliteit én de prijs van shutters. Deze details worden bij een webshop niet altijd even duidelijk vermeld. Bovendien zijn shutters een maatwerkproduct. Het goed inmeten en plaatsen van shutters is van groot belang. Dit komt tot op de milimeter nauwkeurig. Op het moment dat de shutters niet blijken te passen, zal er geschaafd of zelfs gezaagd moeten worden aan het paneel, wat niet bevordelijk is. Een goed opgeleide vakman heeft hiervoor de nodige kennis en ervaring. Het zelf inmeten en monteren van shutters is niet iets wat je zomaar even doet. Dat maakt het online bestellen van shutters op maat lastig.

Online advies, inspiratie en prijsberekeningstools

Wel kun je je online volop laten informeren. Benieuwd hoe shutters staan in jouw ruimte? Download de gratis JASNO shutters app, upload een foto van de raampartij(en) en plaats de shutters voor het raam. Speel met de kleuren, lamelmaten en het aantal panelen. Bekijk vervolgens waar het dichtstbijzijnde verkooppunt zich bevindt en laat je daar voorzien van advies op maat. Ook is het mogelijk om online een prijsberekening te maken zodat je weet wat het je ongeveer gaat kosten.

Zelf shutters maken

Als handige doe-het-zelver is het natuurlijk ook mogelijk om materialen te bestellen en zelf shutters te maken. Dit is echt alleen aan te raden als je een ervaren klusser bent! Het maken van shutters is bijzonder maatwerk waarbij de afmetingen tot op de millimeter precies moeten kloppen. Verschillende shutterfabrikanten leveren losse shutteronderdelen zodat je zelf shutters kunt maken die voldoen aan al jouw wensen.