Een koel huis tijdens hete zomers? Shutters houden de warmte buiten

De Nederlandse zomers worden warmer en warmer waarbij hittegolven eerder regel dan uitzondering zijn. Met temperaturen boven de 30 graden is het vaak een hele kunst om het huis koel te houden. Het aircosysteem maximaal laten draaien helpt natuurlijk, maar is zeker geen duurzame oplossing. Wil je de hitte te lijf gaan, investeer dan in de juiste zonwering. Met stipt op nummer één in de lijst van de beste warmtewerende raamdecoratie staan shutters.

Sluit shutters tijdig voor een koel huis

Naast het feit dat shutters ware eyecatchers vormen in je woning, brengen ze een ander zeer groot voordeel met zich mee: ze houden de warmte buiten. Wanneer er een hete dag op komst is dan raden wij aan om op tijd de shutters te sluiten. In ieder geval zodra de zon op je raam staat. Veel ongewenste warmte komt namelijk via het raam in huis. Sluit je tijdig de shutters dan kan dat al snel zo’n 5 à 6 graden in huis schelen. Shutters zijn vaak gemaakt van hout dat een isolerende werking heeft. De warmte 100 procent tegengaan met shutters is misschien niet mogelijk, maar het blijft bij hoge temperaturen absoluut een stuk aangenamer in huis dan zonder deze stijlvolle raambekleding.

Witte shutters gaan warmte tegen         Witte shutters gaan warmte tegen

Lichte shutters stoten zonlicht af

Wil je het effect van warmtewering vergroten dan is de kleurkeuze in dit geval ook van belang. Het zal geen verrassing zijn dat lichte shutters in dit geval een betere keuze zijn dan donkere shutters. Kies bijvoorbeeld voor shutters in de kleur Pure White of Extra White en stoot hiermee het licht en daarmee ook de warmte af. Zwarte shutters zullen het licht juist absorberen en daardoor meer warmte afgeven in huis. Bang dat shutters gaan verkleuren of dat het hout gaat werken bij veel zonlicht en hoge temperaturen? Kies voor shutters van een betrouwbaar merk of bedrijf en ga in dit geval voor kwaliteit om teleurstelling te voorkomen.