Shutters als raambekleding!? Waar moet je allemaal op letten?

Na een lange zoektocht voor de juiste raamdecoratie voor je woning, heb je de keuze gemaakt: shutters. Maar waar moet je eigenlijk allemaal op letten bij de aanschaf van shutters? Dat zetten wij voor jou op een rijtje, zodat je niks over het hoofd ziet.

1. De interieurstijl

Vaak heb je voor je huis een bepaalde interieurstijl in gedachte. Klassiek, landelijk, modern; shutters passen bij elke interieurstijl. Door de vele mogelijkheden met shutters creëer je altijd een stijl die matcht bij je interieurstijl. Kleur en bedieningsvorm maken een groot deel uit van de stijl van de shutters. Kies je voor een landelijke look met houten shutters in een natuurlijke kleur met bedieningsstokje of ga je voor strakke witte shutters zonder bedieningsstokje voor een moderne look?

2. De bedieningsvorm

Ga je voor ultramoderne elektrische shutters of kies je voor handbediende optie? Dat is de eerste vraag die je jezelf moet stellen als het gaat om de bediening van de shutters. Kies je voor handbediende shutters, dan komt de volgende keuze om de hoek kijken: met of zonder bedieningsstokje. Deze keuze is enkel belangrijk voor het uiterlijk van de shutter, voor de functionaliteit zit er geen verschil in de opties. 

3. De kleur

De kleur van je shutters kies je niet alleen voor de looks. Ook voor de functionaliteit is het belangrijk om na te denken over de kleur. Donkere shutters verduisteren bijvoorbeeld meer dan shutters in een lichte kleur: een handig weetje als je shutters wil voor de slaapkamer! Witte shutters weerkaatsen namelijk het licht, terwijl zwarte shutters juist het licht absorberen.

4. De ruimte

Bedenk in welke ruimtes je shutters wil laten plaatsen. Wil je het gehele huis laten schitteren met shutters of kies je ervoor om de shutters in bepaalde ruimtes te plaatsen? De ruimte waar de shutter komt te hangen, is van belang voor de keuze van het materiaal van de shutters.

5. Het materiaal

Shutters zijn verkrijgbaar in drie verschillende materialen; hout, kunststof of aluminium. Zijn de shutters voor in de badkamer? Dan is het slim om te gaan voor kunststof shutters, zoals de Aqualine shutters van JASNO. Deze zijn namelijk spatwaterproof. Hecht je veel waarde aan duurzaamheid? Kies dan shutters gemaakt van een duurzame houtsoort. Zijn de shutters voor buiten? Ga dan voor aluminium shutters die tegen wind en regen kunnen. 

6. De shutter leverancier

Bovenstaande opties kunnen bepalend zijn voor de uiteindelijke keuze van shutter leverancier. Shutters zijn een grote aankoop dus verdiep je zeker in je shutter leverancier, de kwaliteit van hun shutters en bekijk de reviews voordat je je keuze maakt. In deze lijst vind je een aantal shutter leveranciers.   

shutters JASNO kampen