Shutters: blikvanger of rustpunt?

Shutters zijn er in vele maten en kleuren. Door middel van de juiste kleur te kiezen, kun je ervoor zorgen dat de shutters een blikvanger worden in de ruimte of eenheid creëren in het interieur. Deze keuzes zijn belangrijk voor de sfeer die je wilt neerzetten in de betreffende kamer.

Shutters als eyecatcher

Ga je voor shutters in een andere kleur dan de kleur op je muren, dan vallen de shutters extra op. Ook in de kinderkamer kan een roze of blauwe shutter zorgen voor een vrolijke sfeer en een speels effect. Of wat dacht je van een fel gekleurde shutter, die je gebruikt als kunstwerk aan de muur bijvoorbeeld. Shutters zijn namelijk niet alleen maar functioneel, maar ook kunstwaardig.

Zwarte shutters eetkamer

Neutraliteit geeft rust

Wanneer je voor shutters in neutrale kleur gaat of voor shutters in dezelfde kleur als de muur, vormen de shutters onderdeel van de wand. Hierdoor ontstaat er een egale muur, die rust en eenheid uitstraalt. Bij JASNO zijn de shutters verkrijgbaar in RAL classic (K5), NCS (editie 2) of (de meeste) F&B kleuren, waardoor er altijd wel een kleur te vinden is die matcht met de kleur op je muren.

Shutters zijn naast een hoop lakkleuren ook verkrijgbaar in beitskleuren. Bij shutters in een beitskleur is de houtnerf zichtbaar, waardoor ze niet opvallen in de ruimte, maar ook niet dezelfde kleur als de muren hebben. Op deze manier wordt er rust gecreëerd, maar trekken ze meer aandacht dan de shutters in dezelfde kleur als de muur.

Kleurenwaaiers