De kracht van shutters in een landelijk interieur

Wanneer je binnenkomt in een woning met een landelijk interieur, voel je je hier waarschijnlijk al snel thuis. De landelijke woonstijl straalt namelijk gemoedelijkheid, gezelligheid en warmte uit. Dat huiselijk gevoel wordt gerealiseerd door de zachte kleuren in combinatie met de verschillende natuurlijke, materialen dat een landelijk interieur onderscheidt van andere stijlen. Het interieur is namelijk neutraal en evenwichtig doordat de kleuren en materialen in balans zijn.

Raamdecoratie voor een landelijke interieur

Bij een landelijke woonstijl staat het gebruik van natuurlijke kleurtinten centraal. Zo haalt de landelijke woonstijl ook haar inspiratie voor het kleurenpalet uit de natuur. Hout- en aardetinten creëren een rustige basis waar eenvoud en warmte voorop staan. Voor meer afwisseling kunnen groentinten ook heel goed.

Zoek je passende raamdecoratie voor in een landelijke interieur? Shutters bieden uitkomst. Shutters zijn namelijk verkrijgbaar in een groot aanbod kleur- en materiaalvariaties. De Primewood shutters van JASNO zijn bijvoorbeeld gemaakt van duurzaam Paulownia hout en verkrijgbaar in een mooie selectie natuurlijke tinten die perfect aansluiten op deze woonstijl. Vooral de lakafwerking “Moss Grey” is populair binnen het landelijke interieur. Met shutters in deze groengrijze tint haal je direct een stukje natuur in huis. Als groentinten wat minder in de smaak vallen, kunnen witte shutters altijd. Witte shutters geven namelijk een modernere touch aan het ouderwets, landelijke stereotype waardoor het interieur frisser en strakker oogt.

Landelijke shutters

Gebeitste shutters met zichtbare houtnerf

Een aantal voorbeelden van veelvoorkomende materialen in het landelijke interieur zijn ruwe houten vloeren, warme kleden en linnen kussens. Deze ruwe en vaak ook zachte materialen zorgen vaak voor de warme uitstraling van deze stijl. Door middel van een beitsbehandeling zijn shutters perfect geschikt voor het landelijke interieur. Deze behandeling zorgt ervoor dat de houtnerf goed zichtbaar is. Dit geeft het hout van de shutters een natuurlijke look, alsof ze weinig bewerkingen hebben ondergaan. Ook kun je kiezen voor een bedieningsstokje dat op de shutters wordt geplaatst. Dit bedieningsstokje geeft de shutters een klassiekere look om zo het authentieke karakter te behouden. De oorspronkelijke look van het landelijke interieur mag immers niet verdwijnen.

Beige shutters