Shutters schoonmaken? De eenvoudigste zaak van de wereld!

De lente is officieel begonnen, oftewel de voorjaarsschoonmaak staat voor velen op de planning. Ook raamdecoratie hoort natuurlijk bij dit jaarlijkse schoonmaak ritueel. Gelukkig zijn shutters ontzettend gemakkelijk schoon te maken. Stof veeg je eenvoudig van de lamellen af met een Swiffer, plumeau of stofzuiger met zachte opzetborstel. Zit er hardnekkig vuil op? Deze kun je verwijderen met een licht vochtige doek. Belangrijk is om geen agressieve schoonmaakmiddelen te gebruiken, deze kunnen de lamellen aantasten.

Lichtgrijze shutters woonkamer   openslaande shutters woonkamer

Stofvrije shutters laten je huis nog meer stralen

Sluit de lamellen van de shutters om ze snel en eenvoudig schoon te maken. Doe ze vervolgens de andere kant op dicht om ze opnieuw schoon te vegen. Je hoeft de lamellen dus niet stuk voor stuk schoon te maken zoals men vaak denkt, dat scheelt weer tijd! Heb je shutters met een bedieningsstokje? Vergeet dan niet de randjes goed mee te pakken, ook hier blijft vaak stof zitten. 

Tot slot nog een handige tip: maak je shutters regelmatig schoon. Eens in de maand even de stof eraf vegen, scheelt je vaak het hardnekkige schoonmaken. De stof krijgt dan namelijk niet de tijd om vast te gaan zitten. Dus wacht niet tot de jaarlijkse voorjaarsschoonmaak!

schoonmaken shutters