Shutters voor draaikiepramen, kan dat?

Heb je een nieuwbouwhuis? Dan is de kans groot dat je draaikiepramen hebt, ook wel kantelramen of kiepramen genoemd. Een groot voordeel van een dergelijk raam is dat je ze in verschillende standen kunt open zetten, zowel gekiept als gekanteld. Echter kan de zoektocht naar raamdecoratie voor een draaikiepraam een uitdaging zijn.
Bij houten jaloezieën, rol-of vouwgordijnen komt het opgetrokken pakket vaak tegen het raam wanneer je deze open zet. Hiermee beschadig je je raamdecoratie en dat is natuurlijk zonde. Maar, heb je al eens aan shutters gedacht?

Shutters op het kantelkiepraam

Vaak wordt gedacht dat shutters niet op een kiepkantelraam geplaatst kunnen worden, maar niets is minder waar. Er zijn namelijk verschillende montage mogelijkheden. Zo kunnen de shutters op het kantelkiepraam gemonteerd worden. Op deze manier bewegen de shutters altijd mee met het raam. Sommige shutter leveranciers schuinen de montagebalk van de shutter af, zodat de shutter zo ver mogelijk mee beweegt en opent. De klink van het kiepraam kan verlengd worden. Deze wordt dan op de shutter geplaatst.

Witte shutters badkamer draaikiepraam  Shutters zwart draaikiepraam Kazerne

Shutters voor het draaikiepraam

Een andere optie is om de shutters niet óp het draaikiepraam te monteren, maar ervoor. Belangrijk is dan wel dat de dagkant (het gedeelte van de muur dat haaks op het raam staat) diep genoeg is om de shutters te kunnen plaatsen. Het shutterpaneel kan dan op zijn plaats blijven terwijl je het raam openkiept. De shutter kan ook worden weggeschoven om het raam open te draaien.

Shutters zijn dus wel degelijk een goede oplossing voor draaikiepramen. Vergeet ze dus zeker niet mee te nemen in je zoektocht naar raamdecoratie voor je draaikiepramen. Overleg met de raamdecoratie specialist welke montage optie het beste bij jouw ramen past.

Shutters wit voor draaikiepraam  Witte shutters draaikiep afgeschuinde montagebalk