Shutters voor de slaapkamer? Zo verduisterend zijn shutters!

Een vraag die in het zoekresultaat van Google duidelijk naar voren komt en die veel consumenten zich stellen: hoe verduisterend zijn shutters eigenlijk? Zoek je raamdecoratie voor in de slaapkamer of in een andere ruimte die goed donker moet zijn, bijvoorbeeld voor de baby- en kinderkamer? Dan zijn er wat raamdecoratie betreft best wat mogelijkheden. Natuurlijk wil je het beste van het beste maar of je voor shutters moet kiezen in dit geval is even de vraag.

Het verduisterende effect van shutters

Shutters verduisteren zeker alleen de ruimte zal nooit 100 procent donker worden. Dit komt omdat er toch altijd wat kleine kiertjes tussen de lamellen zichtbaar zijn waar wat licht doorheen kan piepen. Voor een volledig verduisterende slaapkamer kun je dan beter kiezen voor andere verduisterende raambekleding bijvoorbeeld vouwgordijnen met verduisterende Black-out stof. Toch is het goed mogelijk om voor shutters te kiezen in de slaapkamer. Het geeft ten slotte direct een stijlvolle look en de ruimte zal zeker donker genoeg zijn om goed in te kunnen slapen. Als de shutter lamellen gesloten zijn is het raam volledig afgesloten en krijg je absoluut een verduisterend effect. Tip: kies voor een goede shutter leverancier waar de producten nauwkeurig op maat gemaakt worden. Vaak zijn er grote verschillen zichtbaar tussen merken shutters. Goedkoop is in dit geval vaak duurkoop.

 Shutters slaapkamer

Zwarte of donkere shutters verduisteren beter

Niet geheel onbelangrijk bij verduistering; kies voor zwarte shutters of shutters in een donkere kleur! Van Matte Black, Black Grey tot een donkere houttint, er is een ruime keuze aan donkere shutters. Het grote voordeel van donkere shutters in de slaapkamer is dat deze het licht van buiten deels absorberen. Lichte shutters reflecteren juist het licht waardoor de ruimte lichter zal ogen. Conclusie: een goede nachtrust zal zeker lukken met shutters, het is maar net hoe donker je de slaapkamer wilt hebben.